Prachtriet

Prachtriet Miscanthus behoort tot de siergrassen, die in de (sub-)tropische streken van Afrika en Zuid-Azië thuishoren.

Niet verwarren met:
Olifantengras (Pennisetum purpureum)

herkennen van siergras
Miscanthus sinensis, foto: Miya m - CC BY-SA 3.0
  • Prachtriet is niet giftig.

Prachtriet Miscanthus(Miscanthus sinensis), behoort tot de siergrassen, die in de (sub-)tropische streken van Afrika en Zuid-Azië thuishoren. Miscanthus vormt grote pollen van rietachtige stengels en smal blad. Afhankelijk van de soort kan (Miscanthus sinensis) één tot drie meter hoog worden. Er zijn vele cultivars, die variëren in grootte en kleuren. Ook zijn er bonte cultivars.
Prachtriet bloeit met aren van juli tot en met september. Na de bloei verdrogen de aren.
Prachtriet houdt van een plek in de volle zon in goed gedraineerde grond. Deze grond mag niet uitdrogen. Prachtriet woekert niet, wel worden de pollen steeds groter.
Omdat prachtriet van oorsprong uit droge streken komen, is dit siergras gevoelig voor een teveel aan water in de winter. Opbinden van de pol voorkomt dat regenwater tot in het hart van de plant sijpelt en wortelrot veroorzaakt.
Na de winter, in het vroege voorjaar voordat de plant gaat uitlopen, prachtriet terugsnoeien tot tien cm rondom de pol. Regelmatig bemesten (voorjaar).

Plaaginsect

Niet van toepassing.

Schimmels & ziektes

Stengels en halmen verzwakken, worden zacht en buigen om: door een teveel aan vocht ontstaat wortelrot of schimmelvorming.

Overig

Niet van toepassing.

Verwante onderwerpen