Kervel is een eenjarige plant uit de schermbloemenfamilie en wordt veel geteeld voor culinair gebruik.
Je bekijkt de voor mobiel aangepaste versie van de pagina.
Die voor tablets, laptop en desktop biedt ook algemene informatie, zoals herkomst en teelt.
Kervel (Anthriscus cerefolium), een eenjarige plant uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). Voor culinair gebruik wordt Anthriscus cerefolium ssp. cerefolium het meest toegepast. Zaaien in kas of vensterbankteelt; omdat uitplanten van de jonge plantjes lastig is, kan de teelt beter tot de kas en/of vensterbank beperkt blijven. Of zaai eind maart, begin april meteen op de definitieve plek in de volle grond, kies wel een beschutte plek. Zaai in de volle grond om de week een paar zaadjes, zodat er altijd verse kervel is. Kervel bloeit al snel, het beste kunnen de blaadjes geoogst worden voor de bloei. Op schrale grond schiet kervel snel door. Kervel kan ook in een pot gekweekt worden, zet deze dan in de halfschaduw.
Er zijn enkele giftige plantensoorten die veel op kervel lijken:
Dolle kervel (Chaerophyllum temulum),
Gevlekte scheerling (Conium maculatum).